آموزش سئو

سرعت تولید محتوا چیست و چه اهمیتی دارد؟

اهمیت محتوا و بازاریابی محتوایی به قدری زیاد شده است که شاخص های موفقیت در این چند سال تغییرات فراوانی داشته است. یکی از شاخص هایی که اهمیت خاصی پیدا کرده است سرعت تولید محتواست. سایت‌ها با توجه به فضای رقابتی موجود و برای کسب رتبه و جذب مخاطب بیشتر به تعداد محتوای تولید شده اهمیت می دهند.

اندازه گیری سرعت محتوا به شما کمک می کند تا اطلاعات مناسبی را جمع آوری کنید که می تواند در تولید استراتژی‌تان کمک کننده باشد.  

با توجه به حضور سایت های فراوان، به نظر می رسد کیفیت نسبت به کمیت اهمیت بیشتری دارد. این موضوع حتماً مهم است، اما نکته ای که اغلب نسبت به آن غافل هستند، وضعیت سرعت محتوای سایت ما نسبت به رقباست.

دانستن این که چه مقدار محتوا در سایت ما و رقبا تولید می شود حائز اهمیت است. بگذارید با یک مثال موضوع را باز کنم.

فرض کنید شما هفتگی یا ماهانه محتواهای با کیفیت در سایت قرار می دهید.

یکی از رقبایتان با سرعت دوبرابر شما در همان بازه محتوایی با کیفیت تولید و در سایت درج می کند.

این در حالی است که در این صنعت، رقیبی وجود دارد که با سرعت 5 برابر شما و در بازه زمانی هفتگی یا ماهانه محتوا تولید می کند.

چه کسی برنده است؟

حتماً بسیاری از شما خواهید گفت کاربران! که البته نکته درستی است.

اما پاسخ منطقی در اینجا رقیبی است که با سرعت 5 برابری محتوای با کیفیت تولید می کند.

اگر در زمینه SEO فعالیت داشته باشید، حتماً بارها شنیده اید که فلان کار بد است، سایت را نابود می کند و…

یکی از مواردی که به عنوان کاری ناپسند مطرح می شود، تولید محتوای زیاد است. همواره گفته می شود محتوای با کیفیت تولید کنید. اما اگر یک قدم به عقب برداریم و موضوع را بررسی کنیم، خواهیم فهمید که انجام کارها در مقیاس زیاد همیشه بد نیست؛ اگر به درستی انجام شوند.

سرعت محتوا چیست؟

در یک تعریف ساده: سرعت محتوا، اندازه گیری تعداد محتوایی است که یک برند در یک بازه مشخص انتشار می دهد.

اگر قصد مقایسه سرعت محتوایتان با نزدیک ترین رقیبتان را در یک فصل دارید، باید تعداد محتوایی که در آن فصل انتشار داده اید را با تعداد محتوای رقیبتان بررسی کنید.

چرا به سرعت محتوا باید اهمیت داد؟

موارد زیادی برای بررسی در بحث “سرعت محتوا” وجود دارد. بستگی دارد که به کدام بخش توجه کنید.

در اینجا چند مورد را مورد بررسی می کنم.

1- ارائه‌ی نمونه برای رشد

یکی از کارهای اجرایی در بررسی سرعت محتوا این است که می توانید کمبود منابع را تشخصی دهید و با اختصاص بیشتر آن‌ها، به رقیب خود نزدیک شوید.

مدیران ارشد معمولا از عقب ماندن بدشان می آید. بنابراین بررسی سرعت تولید محتوای خود و رقیبتان و ارائه گزارش به مدیران، این امکان را به شما می دهد که بتوانید منابع بیشتری برای رشد دریافت کنید.

البته ممکن است شما از رقیبتان پیشی گرفته باشید. خب این فرصت مناسبی است تا فاصله و اختلاف خود با آن را بیشتر کنید.

2- شناسایی منابع رقبا

در کنار این که می توانید نمونه هایی برای دریافت منابع بیشتر بسازید، با محاسبه سرعت تولید محتوا خواهید فهمید رقبا چه تعداد نفر متخصص در برنامه خود گنجانده اند.

این که بدانید چند نفر به صورت تمام وقت، چند نفر به صورت فریلنس و یا تلفیقی از این موارد در سایت های رقبایتان مشغول به کار هستند، اطلاعاتی است که پیش بینی هزینه برای شما را ساده تر می کند.

3- محاسبه هزینه محتوا

همان طور که در بخش قبل گفتم، شناسایی نقاط قوت رقیب به شما این قابلیت را می دهد تا بتوانید هزینه و بودجه مورد نیاز برای حضور در صنعت را تعیین کنید.

با این که این موضوع صرفاً یک پیش بینی است، اما در تدوین استراتژی بسیار کمک کننده خواهد بود. استراتژی که شما را به جایگاه مناسب برساند.

داده ها بسیار مهم هستند. استراتژی که بر اساس دیتا و داده‌ها آماده شود حتماً نتیجه مناسبی خواهد داشت.

نحوه محاسبه سرعت محتوا

محاسبه ی سرعت محتوا می تواند ساده و خیلی پیچیده باشد.

برای این کار روش های مختلفی وجود دارد. شاید اگر در صنعتی نباشید که خیلی رقابت زیاد باشد، می توانید به صورت دستی رقبای اصلی را بررسی کنید. اما اگر با سایت هایی با تعداد محتوای زیاد روبرو باشید، بررسی دستی امکان پذیر نیست.

در این جور مواقع می توانید از ابزارهای مانند SEMrush یا Screaming Frog استفاده کنید.

قدم اول این است که صفحات وبلاگ و مقالات سایت را پیدا کنید.

برای این کار می توانید در SEMrush از بخش فیلتر، صفحاتی که URL خاصی دارند (مثلا در آن ها /blog وجود دارد) را فیلتر کنید.

فیلتر کردن بر اساس url در semrush

سپس خروجی آماده شده را در ابزار Screaming Frog قرار دهید.

با تنظیمات مناسبی که برای خروجی ابزار تنظیم می کنید،  می توانید تاریخ انتشار مقالات را پیدا کنید و بر اساس آن خواهید توانست سرعت تولید محتوا برای سایت در یک بازه مشخص را تعیین کنید.

رایج ترین نوع خروجی گرفتن برای تاریخ انتشار که از طریق XPath و RegEx امکان پذیر است شامل موارد زیر است:

  • متا دیتا
  • اسکیمای Article
  • اسکیمای BlogPosting

با این که برای هر سایت ممکن است متفاوت باشد، با استفاده از خروجی مناسب می توانید تاریخ انتشار را بیابید.

خروجی مناسب در screamingfrog

پس از اجرای این بخش، شما لیست URLها به همراه تاریخ انتشار آن ها را خواهید داشت.

خب در این مرحله می توانید بررسی کنید در بازه ای مشخص، مثلا یک فصل، چه تعداد محتوا انتشار داده شده است.

اگر برای شما مقدور است، اطلاعات نویسنده ها را نیز در کنار URL ها قرار دهید. در ادامه این مقاله توضیح خواهیم داد که این کار چه کمکی خواهد کرد.

این فرآیند را برای تمام رقبا انجام دهید و با محاسبه سرعت محتوا، ببینید کدام یک عملکرد مناسبی دارند.

در کنار محاسبه سرعت، شاید بررسی تعداد کلمات مقالات نیز کاربرد داشته باشد.

در واقع دانستن این که چه تعداد کلمه در هر مقاله وجود دارد، می تواند به شما این دید را بدهد که رقیبتان چه مقدار برای هر مقاله هزینه می کند.

بنابراین شما خواهید دانست که چه مقدار برای رقابت باید هزینه کنید.

به عنوان مثال، نویسنده ها و یا شرکت های تولید کننده محتوا، به ازای هر کلمه چیزی بین 35 الی 75 تومان دریافت می کنند (این مقدار بسیار متفاوت است و ممکن است در مواردی حتی به 500 تومان و در مواردی به 15 تومان برسد).

اگر رقیب شما برای هر مقاله به طور میانگین 1000 کلمه محتوا تولید می کند، می توانید هزینه مقاله را پیدا کنید. به عنوان مثال ممکن است رقیب شما برای هر مقاله 1000 کلمه ای حدود 50،000 تومان هزینه کند.

با محاسبه این میانگین و تعداد محتوای مورد نیاز، می توانید دریابید که چه مقدار محتوا نیاز دارید و هزینه آن چقدر خواهد بود.

در کنار این مزیت، می توانید گزارش مناسبی از وضعیت خود و رقیب تهیه کنید و در هر مرحله از فرآیند انجام کار آن را به مدیریت ارائه کنید. این امر دید خوبی به مدیران می دهد و باعث می شود که در زمینه اختصاص بودجه مناسب همراه شما باشند.

محصول نهایی چیزی شبیه تصویر زیر است:

گزارش بررسی سرعت تولید محتوا

با انجام فرآیند بالا، می توانیم در یک بازه مشخص موارد زیر را نمایش دهیم:

  • تعداد صفحاتی که ساخته شده است.
  • میانگین تعداد صفحه ای که هفتگی یا ماهانه ساخته شده است.
  • میانگین تعداد کلمات
  • میانگین هزینه هر صفحه.
  • مجموع هزینه های صرف شده در بازه تعیین شده.

این کار، فرآیندی فوق العاده برای مقایسه خودتان با رقبا از منظر محتوا است؛ در کنار آن، با استفاده از این اطلاعات می توانید برنامه محتوایی که بتوانید با رقیبتان رقابت کنید را بسازید.

در کنار این مورد، می توانید یک قدم رو به جلو بردارید. با استفاده از دیتای استخراج شده، می توانید وضعیت تیم محتوا و یا سئوی رقیب را شناسایی کنید و ببینید که ساختار آن ها چگونه است.

برای این موضوع، مسیرهای مختلفی وجود دارد.

همان طور که قبل تر در این مقاله گفتم، اطلاعات نویسنده ها به شما کمک می کند تا بتوانید ساختار تیم محتوایی رقیب را پیدا کنید. حتی شاید بتوانید مدیر محتوا و یا بهترین نویسنده ها را تشخیص دهید.

در کنار این موضوع، می توانید به لینکدین بروید و اطلاعات هر کدام از این نویسنده ها را بررسی کنید. می توانید ببینید در شرکت رقیب، آن ها چه جایگاهی دارند؛ نویسنده، کپی رایتر، سئو و …

با استخراج و جمع آوری دیتای فوق، چیزی شبیه به تصویر زیر را می توانید آماده کنید:

گزارش بررسی تیم محتوای رقبا

جمع بندی

در انتها باید گفت که توجه زیادی به سرعت تولید محتوا نمی شود. تمامی افراد فعال در این حوزه به دنبال تهیه محتوای با کیفیت و انجام دوباره و دوباره‌ی آن هستند.

اما بسیاری از سازمان ها زمانی را صرف بررسی کمیت تولید محتوا (سرعت تولید محتوا) می کنند. این کار حتماً زمان بر است. اما اطلاعاتی که از این بررسی حاصل می شود در موارد مختلف قابل استفاده است.

با توجه به افزایش رقابت در فضای وب در صنایع گوناگون، بررسی سرعت تولید محتوا در کنار ساختار تیم محتوای رقیبان و تدوین استراتژی مناسب نسبت به این وضعیت، به شما در موفقیت کمک می کند.

سجاد ابوالحسنی

یک دیجیتال مارکتر علاقه‌مند به SEO که بیشتر در زمینه بازاریابی B2B فعالیت داشته‌ام. می‌نویسم تا بیشتر بدانم که نمی‌دانم.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا