روزنوشت‌ها

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟

خیلی پیش اومده که دوستان و آشنایان و … از من می پرسند: چجوری میشه دیجیتال مارکتینگ رو یاد گرفت و وارد این حرفه شد. حقوقش خوبه؟ میشه به صورت مستقل کار کرد و درآمد خوب داشت؟ از کجا شروع کنم؟ چه کلاس یا دوره ای پیشنهاد می کنی؟

تو این مطلب میخوام به صورت خلاصه، تجربیات خودم رو به علاقه مندانی که قصد شروع دارند بگم. البته ممکنه مسیر و روش هر کس متفاوت باشد.

امروزه افراد گرایش بیشتری به خرید از فروشگاه ها یا وبسایت های آنلاین دارند. در واقع اینترنت و فروشگاه ها و وبسایت های آنلاین به همه کمک کرده که خیلی راحت بتونند اقلام مورد نیازشون رو تهیه کنند. بنابراین جای تعجب نداره که افراد خیلی زیادی شروع به یادگیری دیجیتال مارکتینگ کرده اند.

پاندمی کرونا هم تاثیر خودش را در کسب و کارها گذاشته است. شرکت هایی که وارد فضای آنلاین شده بودند در دوران کرونا بر خلاف رقبایشان (که هنوز امید به کارهای سنتی و تکراری دارند) رشد خوبی داشتند.

البته نباید فراموش کرد که شاید حضور آنلاین برای برخی از کسب و کارها مقدور نباشد و حتی شاید بتوان گفت که تاثیر خاصی نخواهد گذاشت. ولی باید پذیرفت به دلیل این که ویژگی‌های خوب دیجیتال مارکتینگ (مانند قابلیت اندازه گیری راحت تر ROI) و همچنین هزینه‌ی کمتر آن باعث شده است تا اکثر کسب و کارها به آن توجه کنند.

این به این معنی هست که کسب و کارها به دنبال استخدام متخصصین در این زمینه هستند و هر چقدر افراد بیشتری در فضای وب به دنبال نیازهای خود یا شرکتشان شوند، دیجیتال مارکترها جای رشد بیشتری دارند. برای این که متخصص دیجیتال مارکتینگ شوید، نیازی نیست که یه دوره آکادمیک 4 ساله را بگذرانید. روش های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند تا یک دیجیتال مارکتر خودساخته شوید.

اگر علاقه دارید که بدانید چطور می توان این مسیر را پیش رفت، به ادامه مقاله توجه کنید.

دیجیتال مارکتینگ شامل چه چیزهایی است؟

قبل از این که وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ شوید، باید بدانید که اجزای اون چی هست. مثلاً بازاریابی محتوایی یکی از موارد مهم است، اما همه چیز نیست. شما باید درباره بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو (SEO)، تبلیغات در گوگل (Adwords)، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی شبکه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین از جمله بنری و ریتارگتینگ، موبایل مارکتینگ و ابزارهای تجزیه و تحلیل هر کدام از این موارد اطلاعاتی داشته باشید.

البته من پیشنهاد می کنم که حتماً روی دانش بازاریابی هم زمان صرف کنید. به وضوح می توان دید که بسیاری از فعالین این حوزه، فرآیندهایی را بدون هدف انجام می‌دهند. در واقع آن‌ها فراموش می کنند که کار اصلی آن‌ها بازاریابی برای مجموعه یا شرکتشان است و دیجیتال مارکتینگ ابزاری برای رسیدن به این موضوع است.

بهترین روش برای یاد گرفتن همه این موارد کسب دانش مناسب و سپس اجرا و عملی کردن این دانش است. زمان بسیار زیادی را برای آموزش مناسب صرف کنید و آموخته‌های خود را پیاده سازی کنید. این کار خیلی به ابزارهای پیشرفته نیاز ندارد. شاید تنها یک لپ تاپ یا موبایل به همراه اینترنت و اندکی پول برای شروع کافی باشند.

اگر برای یک شرکت کار می کنید، قطعا این موارد را در اختیارتان قرار خواهند داد و اگر به تنهایی قصد یادگیری دارید، می توانید برخی از مواردی که هزینه‌ی بالایی دارند را حذف کنید (البته در مراحل اولیه).

نکته مهم این است که نباید فراموش کنید که وجود دانش و راحتی ورود به این حوزه باعث شده است تا ما با سیل زیادی از دیجیتال مارکترهای سطحی روبرو باشیم. افرادی که به دلیل راحتی ورود، کول بودن و کم دردسر بودن دیجیتال مارکتینگ آن را انتخاب می کنند.

حوزه تخصصی خود را انتخاب کنید

با این که دیجیتال مارکترها در اکثر حوزه‌ها اطلاعاتی دارند، اما برای موفق بودن باید یک حوزه را انتخاب کنید. پس از انتخاب حوزه فعالیت، می توانید آموزش‌های تخصصی تری ببینید. گروه‌ها، سمینارها و دورهمی های مرتبط با آن حوزه را بیابید و در آن‌ها شرکت کنید. ارتباط با افرادی که پیش از شما این مسیر را طی کرده‌اند در رشد شما بسیار موثر خواهد بود.

همین امروز شروع کنید

اگر قصد دارید که به صورت خودآموز دیجیتال مارکتینگ را بیاموزید، همین امروز دست به کار شوید. چند قدم وجود دارد که می تواند در این زمینه به شما کمک کند:

  1. راه اندازی یک وبلاگ شخصی با وردپرس کار سختی نیست. یک وبلاگ ساده برای خودتون درست کنید و شروع به نوشتن کنید.
  2. درباره سئو اطلاعاتی کسب کنید. مقالاتی که در وبلاگتان می گذارید رو برای کسب جایگاه مناسب بهینه کنید.
  3. گوگل آنالیتیکس و Google Search console رو روی سایت راه اندازی کنید تا آمارهای مختلف رو داشته باشید.
  4. راه های مختلف پیدا کردن کلمه کلیدی رو پیدا کنید و کلمات مهم رو بیابید و در وبلاگتون روی آن ها کار کنید.
  5. مقالات مختلف روی وبلاگتون بنویسید و از سئو برای هر مطلب استفاده کنید.
  6. صفحه لینکدین شخصی بسازید و بعدش هم برای وبلاگتون یه صفحه جداگونه بسازید.
  7. در لینکدین فعال باشید و مقالاتی که می نویسید را در آن درج کنید.
  8. حواستان باشد که مقالاتتان قابلیت اشتراک گذاری را داشته باشند.
  9. میتونید یک اکانت Mailerlite یا sender درست کنید و به صورت رایگان (تا 1000 ایمیل) برای مخاطبین ایمیل بفرستید.
  10. برای ساختن لیست ایمیل، از مخاطبین وبلاگتون بخواهید که اسم و ایمیلشون رو از طریق فرم موجود در سایت براتون بفرستند.

آیا این موارد کافیست؟

حتماً نه!

مطالعه مداوم، تجربه کردن و حتی شکست خوردن لازمه‌ی موفقیت است. وقت خود را اختصاص بدهید به مواردی که شما را در حوزه کاریتان متخصص می کند. کارهای خلاقانه انجام دهید. امتحان کنید. از امتحان کردن نترسید. بدون کسب تجربه نمی توان موفق بود. بنا براین شروع کنید. همین حالا.

سجاد ابوالحسنی

یک دیجیتال مارکتر علاقه‌مند به SEO که بیشتر در زمینه بازاریابی B2B فعالیت داشته‌ام. می‌نویسم تا بیشتر بدانم که نمی‌دانم.

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام
    برای حوزه سوشال مدیا ایا لازمه دوره جامع دیجیتال مارکتینگ را گذروند یا فقط دوره سوشال کافیه؟
    و آیا دوره مناسبی میتونید معرفی نمایید؟
    ممنون

    1. سلام. به نظرم نگاه جامع بازاریابی و مارکتینگ داشتن لازمه موفقیت تو هر کدوم از حوزه‌های دیجیتال مارکتینگه. در مورد سوشال دوره خوبی سراغ ندارم متاسفانه، بیشتر توصیه‌ام self study هستش. در کنارش می‌تونید با متخصصین حوزه سوشال ارتباط بگیرید و یا اگر جایی سمیناری بودن شرکت کنید که از تجربیاتشون استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا